Wat is het energielabel?
Het energielabel voor woningen is te vergelijken met het energielabel voor auto’s en witgoed (wasmaschines e.d.) Een energielabel laat zien hoe energiezuinig de woning is ten opzichte van een vergelijkbare woning. Een rijtjeshuis wordt vergeleken met een rijtjeshuis, een portiekflat met een portiekflat etc. Het maakt niet uit wat de mensen in het gebouw doen, het gaat om het pand zélf. Uw energienota speelt dus geen rol bij de beoordeling!

Een energielabel gaat van A++++  t/m G, waarbij A staat voor extreem energiezuinig en G voor een energieverspillend gebouw. Door te isoleren, installaties te vervangen of te verbeteren kunt u het label van uw woning positief beïnvloeden. Wij kunnen u daarbij helpen door een isolatie advies op te stellen.

Wat is de EP2 factor ?
De EP2 factor van een woning is het primair fossiel energiegebruik in kWh/m2 jaar dat uitdrukt hoe energiezuinig uw woning is. De EP2 factor  telt mee bij het vaststellen van de maximale huurprijs van een sociale-huurwoning. De Ep2 factor bepaalt tevens het energielabel van een bestaande woning. De factor valt dan binnen de bandbreedte van een label. Eigenaren van woningen, zowel verhuurders als particuliere eigenaren, kunnen deze EP2 factor door ons laten opstellen.

Aanvraagformulier

Kan ik als verhuurder in 2023 nog een interessante subsidie krijgen voor verbetering van de Energie-Index?
De beste site om subsidies te verkennen is energiesubsidiewijzer.nl

Wanneer heb ik het nodig ?
Het energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur en oplevering van woningen. Het voorlopig energielabel heeft geen formele status, deze dient u dus nog wel af te melden.

Hoe krijg ik het label voor mijn woning?
Als u akkoord gaat met de offerte dan komen wij bij u langs om de woning op te nemen. Wij zullen buiten en binnen de maten van uw huis opmeten. Tevens zal uw verwarming installatie, warmwatervoorziening, ventilatie en isolatie worden opgenomen. Het proces zal worden versneld als u bouwtekeningen en overige informatie kunt overleggen. Afhankelijk van de drukte, ontvangt u uw energielabel per e-mail binnen één week.

Wat is een energieprestatieadvies?
Een energieprestatieadvies is een isolatie advies of maatwerkadvies. Hierbij wordt bepaald hoe u energie kunt besparen. Wij komen bij u thuis en kijken naar isolatie en verwarming, ventilatie of koeling van uw woning. Vervolgens berekenen wij u hoe u energie kunt besparen en wat voor effect een maatregel heeft op uw label, hoeveel u daarvoor moet investeren en binnen welke termijn u de investering kunt terugverdienen. Na de door te voeren aanpassingen kunt u een gunstiger energielabel verkrijgen.

Dé specialist in EnergielabelsBENG berekeningenadvies op maat

Aanvraagformulier