Het label voor bestaande bouw wordt per 2021 bepaald door de uitkomst van het primair fossiel energiegebruik (EP2) in kWh/m2 gebruikers oppervlakte  per jaar. Daarnaast wordt de EP2 beinvloed door het aandeel hernieuwbare energie (EP3).
Het doel van het label is om de gebouwen onderling op hun energieprestatie te kunnen vergelijken, daarom wordt gebruik gemaakt van standaard condities. Uw energienota heeft dus geen invloed op het label !

Het type en dikte isolatie en het rendement van installaties zoals de verwarming, koeling, ventilatie en verlichting bepalen voor een groot deel hoe energiezuinig uw pand is. Om deze reden ziet u op de eerste pagina van het dan ook hoe de situatie is. De slechtste is – en de beste situatie wordt uitgedrukt met ++. U kunt hier al een klein advies uit opmaken.

Om het geheel publiek herkenbaar te maken is het label voor in de letters A+++++ t/m G verdeeld. Een A+++++ is het beste resultaat, een G het slechtste. De labelstappen zijn bandbreedtes waarin de uitkomst van de EP2 berekening valt. Om het geheel nog gecompliceerder te maken heeft elke functie, zoals een kantoorfunctie, een andere invloed op de EP2 !

 

Voorbeeld label

Ontvang advies

Dé specialist in EnergielabelsBENG berekeningenadvies op maat

Aanvraagformulier